Mursi Presiden demokrasi yang digulingkan...

Adly Mansour yang dilantik oleh tentera sebagai (interim) Presiden Mesir... merupakan Presiden Pertama beragama Kristian yang menjadi Presiden Mesir semenjak Mesir dibuka oleh Sahabat Amru Bin Al'as .... satu sejarah yang memalukan Mesir, Al Azhar dan Dunia Islam (sumber: Ustaz Wan Subki Wan Salleh, Naib Presiden IKRAM)

Ketua tentera Mesir umum Morsi diguling sbg Presiden; Ketua Hakim Mahkamah Perlembagaan dilantik sbg ketua negara sementara.

Kata-kata Dr. Najlaa , isteri kepada Presiden Mesir , Dr. Muhammad Mursi berkaitan suaminya :


" Dihari-hari yang penuh dengan ujian , tatkala aku masuk ke dalam bilik , kelihatan beliau sedang sujud memohon pertolongan kepada ALLAH dalam keadaan menangis mengadu halnya dan negaranya . Apabila dia hendak tidur , tangisan itu masih kedengaran walaupun beliau berada di atas katilnya , sehingga basahnya umpama mandi . Demi ALLAH wahai Dr Mursi, nescaya Allah tidak akan membiarkan kamu terus bersedih dan meninggalkan kamu tanpa pertolongan daripada-NYA disebabkan keadaan wajahmu yang bersinar dan hatimu yang bersih . Maralah wahai Sang Presiden , Demi ALLAH , jika DIA menggoncangkan Sungai Nil dan laut , nescaya digoncangkan mereka bersamamu ! "

Morsi, the first democratically elected president of #Egypt in its 10,000 year history, has been overthrown after a year

Mursi digulingkan scr rasmi

Semua ahli maktab irsyad kena tahan

Semua channel pro mursi kena tutup..


TAG