AKSI PRESIDEN PBNJ YANG TERUJA Dengan Kemenangan Malam ini.

Pelabagai cara yang diraikan selepas sesebuah pasukan itu menang dalan perlawan yang disertainya. Ia tidak menjadi masalah mengenai cara dan bagaimana seseorang itu dengan penuh gembira da keterujaan melakukan gaya masing-masing.

Malam ini AKSI yang dipertontankan dalam kancah bola sepak tempatan menjadi sedikit keterujaan yang di tunjukkan oleh Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ).

Duli Yang Amat Mulia Tengku Mahkota JOHOR dengan aksi tersendiri melakukan tendangan gunting (PANDA KICK) terhadap tiang bendera yang berada ditepi padang bagi meluahkan keterujaan PASUKAN nya layak pe peringkat separuh AKHIR dalam PIALA MALAYSIA.

Apa pun itu cara seseorang individu meraikannya dan tidak menjadi KESALAHAN dalam AKTA SUKAN NEGARA...hihi.

Tahniah JDT(Johor FC) kerana Layak dan akan bertemu FELDA nanti..


Johor Darul Ta'zim (JDT) mara ke saingan separuh akhir Piala Malaysia selepas menewaskan Terengganu 3-1 pada perlawanan suku akhir kedua di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin malam ini.

JDT mara ke pusingan seterusnya dengan agregat 3-1 selepas seri tanpa jaringan pada aksi suku akhir pertama.

JDT akan menentang Felda United pada saingan separuh akhir pertama di Stadium Majlis Perbandaran Selayang pada 20 Okt diiikuti perlawanan separuh akhir kedua di sini pada 25 Okt.

Pada perlawanan malam ini, pemain kebangsaan Safiq Rahim muncul wira pasukan JDT apabila menjaringkan dua gol manakala satu gol lagi disumbang pemain import Luciano Gabriel Figueroa.

JDT memulakan aksi dengan rentak agresif apabila melancarkan serangan bertali arus ke kubu Terengganu.

Jaringan pertama skuad Harimau Selatan hadir pada minit ke-15 selepas Mohd Nazrin Mohd Nawi membuat hantaran lintang sebelum Safiq menanduk bola masuk menewaskan penjaga gol Mohd Sharbinee Allawee.

Figueroa menambah jaringan buat pasukan tuan rumah pada minit ke-21 selepas menerima hantaran cantik Mohd Amri Yahyah.

Bagaimanapun, skuad Penyu bangkit pada babak kedua perlawanan dengan persembahan lebih bertenaga dan melakukan beberapa gerakan menarik.

Akibat kecuaian benteng pertahanan JDT, skuad bimbingan Abd Rahman Ibrahim akhirnya berjaya merapatkan kedudukan pada minit ke-60 hasil gerakan solo Mohd Ashari Samsudin.

Bagaimanapun, Safiq mengesahkan laluan JDT ke separuh akhir dengan jaringan pada minit ke-74 hasil hantaran Mohd Amri.

-- BERNAMA
TAG