Dasar DAP : Menghapuskan Kuasa Melayu dan Raja

DASAR PARTI DAP YANG MESTI ANDA TAHU & SEBARKAN !
Apalagi yang boleh perkatakan apabila melihat cara ahli politik DAP berpolitik. Semua pihak disalahkan atau dicari salah dan dibesar-besarkan sebesar yang mungkin. Padahal parti itu yang banyak masaalah dan buruknya.

Yang terbaru ialah kenyataan Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang kepada Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi. Di antaranya : 
"Berapa banyak 24 jam yang diperlukan Zahid sebelum polis dapat bertindak terhadap beberapa laporan polis yang dibuat terhadap Mashitah?

"48 jam, 96 jam, 240 jam atau 480 jam.
Padahal, ada isu yang lebih besar tentang dasar parti DAP yang didakwa menyeleweng dan menghina Perlembagaan Malaysia?

Isu ini telah menjadi viral di alam maya ini tapi pihak DAP buat bodoh tidak menjawab isu besar ini. Anda baca printscreen di bawah :


Dasar parti DAP terang-terangan telah menggariskan :
Penghapusan pembahagian antara "bumiputera" dan "bukan bumiputera" dan perlaksanaan kesaksamaan etnik
Bukankah terdapat beberapa Perkara termaktub di dalam Perlembagaan Malaysia yang dipertikai oleh dasar parti DAP itu?

Perkara 89 
Jika mana-mana tanah di sesuatu Negeri yang menjadi tanah rezab orang melayu sebelum sahaja hari merdeka mengikut undang-un dang yang ada maka tanah itu boleh terus menerus menjadi tanah rezab orang melayu mengikut undang-undang itu sehingga selainnya di peruntukkan oleh badan perundangan negeri itu dengan suatu Enakmen

Perkara 90
Peruntukan khas mengenai tanah adat di negeri Sembilan dan Melaka dan tanah pegangan orang melayu di Terengganu.

Perkara 153
Perizaban kuota berkenaan dengan perkhidmatan, permit, dsb. bagi orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak.

(1) Menjadi tanggungjawab Yang di-Pertuan Agong untuk melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak dan kepentingan sah kaum-kaum lain mengikut peruntukan Perkara ini.
sumber : http://www.jpapencen.gov.my/cat289562/published/Perlembagaan%20Persekutuan-Ma.Html

Persoalan besar sekarang :
1. Bukankah dasar parti DAP itu telah menghina Perlembagaan Malaysia?

2. Apakah parti DAP telah menghina keluhuran Perlembagaan yang termaktub dalam Rukun Negara yang tercinta ini?

Yang hairannya ialah kenapa isu ini tidak diperbesarkan agar rakyat menilai sendiri dasar parti DAP ini. Realitinya, ia merupakan satu isu yang sangat besar dan wajib dijawab oleh kepimpinan DAP iaitu Lim Kit Siang dan kroni tegar beliau, Lim Guan Eng.

Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang, sila jawab persoalan ini.

Dan jika itulah dasar asas parti DAP, apakah segala perancangan parti DAP dan kerajaan DAP negeri selama ini juga merujuk kepada dasar itu?

Yang lebih memalukan ialah penyertaan ahli-ahli baru kaum Melayu di dalam parti DAP dan kita percaya mereka itu juga adalah hasil daripada Perkara 153 Perlembagaan Malaysia.

TAG