Kanak-Kanak Lemas Dalam Longkang

Ekoran kejadian kanak-kanak lemas di longkang besar jalan kamarudin semalam dikatakan mangsa bersama  2 orang abangnya bermain ditepi longkang tersebut.

Semasa kejadian lebih kurang jam 4.30 petang itu dan keadaan hujan lebat juga berkemungkinan kanak-kanak (mangsa) tergelicir aemasa berada di tepi longkang tersebut.

Usaha mencari mangsa dibuat oleh sepasukan anggota bomba dan juga orang ramai dan berjaya menemui mangsa lebih kurang jam 7.00 petang dan terus dibawa ke hospital Sultanah Nurzahirah Kuala Terengganu.

Dikhabarkan pagi ini jenazah akan dikebumikanbdi tanah perkuburan Islam Ladang Sahak.

Berita penuh menyusul....

ASSALAMUALAIKUM TUAN,
TARIKH : 14.12.2014
BALAI TERIMA PANGGILAN : 17:14:35

SUSULAN PERIHAL KEJADIAN: MANGSA LEMAS JATUH LONGKANG 
ALAMAT: JALAN PUSARA, KUALA TERENGGANU (BERHAMPIRAN PERKUBURAN KRISTIAN)

LAPORAN KOMANDER OPERASI PBKII BADRUL HISHAM BIN OTHMAN:- SAMPAI DI TEMPAT KEJADIAN DAN MAKLUMAT DARI ORANG AWAM MEMAKLUMKAN SEORANG KANAK-KANAK LELAKI  BERUMUR 6 TAHUN TERJATUH DI DALAM LONGKANG PADA JAM ANGGARAN 4.30 PETANG TADI SEMASA SEDANG BERMAIN DI TEPI LONGKANG BERSAMA 2 LAGI ABANGNYA. KEADAAN CUACA SEMASA KEJADIAN HUJAN LEBAT DAN ARUS KUAT. PASUKAN BOMBA BERTINDAK MEMBUAT PENCARIAN DENGAN MENYUSURI DI DALAM LONGKANG TERSEBUT.  SEHINGGA KINI MANGSA MASIH BELUM DIJUMPAI. MAKLUMAT TERPERINCI MANGSA MASIH BELUM DIPEROLEHI.

SEKIAN UNTUK MAKLUMAN.
PEGAWAI PGO BERTUGAS : PKPgB  ABDULLAH ZAWAWI BIN MOHAMED
DARI: PGONEGTRG – NO. INFOBLAST 09-6315402
NO. TEL: 09-6224444
NO. FAX: 09-6310261

TAG