AKSI SENDAT PELAJAR MELAYU DEDAH TUBUH DIKECAM


Sebelum ini kecoh sangat kes seorang pelajar perempuan bukan Islam di halang memasuki kelas gara-gara memakai baju kurung sekolah.

Lepas itu, kantoi pulak yang sebenarnya keluarga mangsa ni yang memandai-mandai spin fakta kenapa anak gadisnya itu diperlakukan sedemikian. Kononnya nak tutup lah salah anaknya tu.. Cehh !

Nahh.. Baru-baru ni tersebar satu gambar seorang pelajar perempuan berbaju kurung sekolah yang sangat menjolok mata.

Tapi yang lebih teruk, pelajar perempuan ni beragama Islam uolss ! Kalau sebelum ini pelajar Non-Muslim so tak kesah la sangat kan. Ini orang melayu yang buat peragai.

Seksa betoi la mata Biru ni tengok baju sekolah ketat yang minah ni pakai.. Ni nak pi sekolah ka nak tayang body. Siap buat cutting ala-ala ‘Jilboob’ lagi tu.

Apa lah nak jadi dengan budak zaman sekarang ni.. Sampai ke sekolah haa dorang seret fesyen-fesyen yang menjadi kegilaan bebudak sekarang.

Heran betol la Biru.. Mak bapak dorang tak tegur ke ? Tak kan tak tahu kot cara pemakaian di sekolah.. Ker buat-buat tak tahu.

Biasalah budak-budak sekarang.. Punya lah nak kejar populariti di zaman persekolahan. Hot kat sekolah tak guna la dek. Belajar tu yang penting.. Nak ke jadi suri rumah jerr haha-SUMBER
TAG