Ayam Ketik Tunnga Kokok Tepi Pantai....Adakah Ya Dagang Tak Percaya Pada Kuase TUHAN (ALLAH)..????????????Bekas Calon PAS pada PRU  13  Dun Seberang Takir sedang meroyan apabila melihat kebangkitan UMNO BN di Terengganu terutama kawasan seliaannya Dun Seberang Takir yang mana sama dengan Kawasan Pengerusi Perhubungan UMNO Terengganu Yab Ahmad Razif Abd Rahman.


Yang terbaru isu himpunan Pas yang kebetulan nya sama dengan tarikh Karnival Tranformasi Terengganu Baharu yang dibuat lagi membuat Zakaria Dagang benggang yang mana telah ditekan oleh Kepimpanan Tinggi Pas sendiri dan membuat Ya Dagang makin menjadi seperti Ayam Berok Kapor. SINI

Adakah Program Pas selama ini pernah disekat atau dihalang untuk diadakan dimana-mana tempat walaupun dalam kawasan BN Menang sekali pun.

Kebanyakkan Peminpin Pas ini Bodoo dalam merancang program mereka kerana sanggup menghina mengutuk apabila program mereka bertembung dengan program Kerajaan atau pun UMNO BN.

Apa yang hendak disampaikan disini YA Dagang  telah mengutuk atau berperasangka buruk kepada UMNO dan beliau sendiri tidak percaya dengan Ketentuan Dari Allah SWT Yang mengaturkan segalannya untuk HAMBANYA.

Petikan Hadis Sahih....

Sumber Abu Hurairah R.A. memberitakan Nabi S.A.W. bersabda :

إيكم والظن , فإن الظن أكذب الحديث
Ertinya :
“Jauhilah kamu dari prasangka, kerana sesungguhnya prasangka itu adalah sebohong-bohong rekaan rasa hati (berita hati).”.
[H. Sepakat Al-Bukhari-Muslim]

Pengajaran Hadis :

1.       Islam mengajarkan umatnya agar memiliki hati yang suci-bersih, ikhlas dan tidak mudah menaruh prasangka buruk terhadap kata-kata atau perlakuan seseorang saudara ISLAM.

2.       Rasulullah S.A.W. melarang orang ISLAM memasang prasangka dan tohmah, sebab dia (prasangka dan tohmah) adalah tipu daya hawa nafsu atau andaian buruk semata-mata.

3.       Sesungguhnya prasangka itu tidak ada bukti dan dia tidak membawa kebenaran sedikit pun. Kesan dari sifat prasangka ini akan menimbulkan keretakan dalam masyarakat dan akan mengganggu keharmonian.

DENGAN HADIS INI JELAS BAHAWA ZAKARIA DAGANG TIDAK mempercayai apa yang termaktub dalam kitab-kitab sahih yang mana menjadi pedoman kepada Muslimin dan Muslimat dimuka bumi ini.

Dibawah adalah petikan dari Fb beliau yang menidakkan Qodo' dan Qoda, Allah SWT.Nama: Ustaz Zakaria Dagang
Panggilan: Ustaz Ya
Umur: 52 tahun
Asal: Kg Batin, Seberang Takir, Kuala Terengganu
Pendidikan: Diploma Pentadbiran Awam, UiTM
Keluarga: Seorang isteri, Puan Maryani Ismail dan sembilan orang anak (lima lelaki dan empat perempuan)- kuat NAFSU
Jawatan: Timbalan Setiausaha Perhubungan PAS Negeri Terengganu, Setiausaha PAS Kawasan Kuala Nerus, Pengarah MTD Seberang Takir & Ketua PAS Cawangan Teluk Ketapang - DOK ROK CETONG
Pengalaman: Pengarah Urusetia Penerangan Negeri Terengganu, Ketua Pemuda PAS Negeri Terengganu & Ketua Pengawas Sekolah Menengah Seberang Takir (sekarang dikenali sebagai Sekolah Menengah Kebangsaan Ibrahim Fikri) - AYAM KALOH BELAGE, DENEE PEEE
Hobi: Membaca dan melancong