CONTOH Draf Laporan POLIS Untuk Eric Paulsen

Sesiapa yang ingin membuat laporan polis terhadap Syataon yang Bernam ERIC buah Pulasan boleh guna daraf ini. Seluruh Ummat ISLAM di Malaysia ini WAJIB Bangkit menentang Karfi HARBI yang semakin kurang AJAR ini...CONTOH DRAF LAPORAN POLIS: Eric Paulsen

Saya ……………………………………………………….. kad pengenalan bernombor .................................. ingin membuat satu laporan polis terhadap eric paulsen pemilik akaun twitter eric paulsen yang telah mengeluarkan beberapa kenyataan yang menghina JAKIM dan orang orang islam diatas  kenyataannya yang menyebut ;-

1.Jakim mempromosi ekstremisme setiap Jumaat. Kerajaan perlu menanganinya jika serius mengenai ekstremisme di Malaysia,”

2."Golongan ulama adalah seperti Raja/ Tuhan - tidak boleh dikritik"

3."Hmm apabila agamawan palsu samakan doa dengan cara dapat kontrak besar kroni. Syirik besar ni." "tak tau lah mana lagi Islamik - belanja RM200 ribu buat Jom Heboh agama atau derma kepada mangsa banjir."

saya percaya dengan kenyataan yang dibuat oleh beliau akan mengakibatkan kemarahan kepada umat islam dan ketegangan diantara kaum.

Saya juga percaya ini adalah satu kesalahan dan telah melanggar undang undang dibawah akta hasutan 1948, akta SKMM dan juga perlembagaan persekutuan fasal 3.1 Islam Agama Persekutuan, perkara ini adalah amat serius dan harus disiasat dengan serta merta.

Sekian laporan saya.
“Cakaplah apa sahaja, kertas siasatan mengikut Akta Hasutan 1948 telah dibuka.”

Demikian tegas Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar terhadap kenyataan balas Eric Paulsen yang mendakwa orang No. 1 da­lam Polis Diraja Malaysia (PDRM) itu tidak profesional kerana mengikut telunjuk penyokong dan soldadu siber pro-UMNO.

Menurut Khalid, tindakannya mengarahkan siasatan di bawah Akta Hasutan 1948 adalah bertepatan dengan situasi yang ditimbulkan sendiri Pengarah Eksekutif Lawyers For Liberty itu.

“Dia boleh cakap apa sahaja yang dia mahu tetapi jika menyentuh sensitiviti masyarakat, sebagai polis kami perlu mengambil tindakan.

“Saya begitu profesional dan tidakkah dia lihat perkara itu. Sebenarnya sebagai seorang peguam, dialah yang harus bersikap profesional dan bertanggungjawab dengan apa kenyataan yang dikatakan,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Khalid memberitahu, PDRM sedang meneliti kes itu dan peguam terbabit akan dipanggil memberi keterangan dalam masa terdekat.
“Dia boleh katakan apa sahaja tentang perkara ini termasuk dakwaannya terhadap saya ketika dia memberi kenyataan kepada pegawai saya nanti. Kami akan panggilnya segera,” katanya.

Kelmarin, Eric menerusi laman sosial Twitter mengeluarkan kenyataan menuduh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menyebarkan fahaman eks­tremisme pada setiap Jumaat yang dipercayai me­rujuk kepada khutbah solat Jumaat kepada umat Islam.

Eric menerusi catatannya berkata: “Jakim sedang mempromosikan ekstremisme setiap Jumaat. Kerajaan perlu menanganinya jika serius mahu banteras ekstremisme di Malaysia”.
Kenyataan itu kemudian mendapat maklum balas Khalid yang mengarahkan satu siasatan segera dilakukan di bawah Akta Hasutan.

Hari ini, dalam satu kenyataan lain pula, Eric mendakwa, tindakan Khalid itu adalah sesuatu yang mengejutkan serta didakwa telah mengikut telunjuk pihak penyokong dan soldadu siber pro UMNO.

Eric mendakwa, Khalid seharusnya bersikap neutral ketika berdepan dengan mereka yang mempunyai motif politik sebegitu selain menggesa agar beliau mempamerkan sikap lebih profesional dan adil.

Utusan.
TAG