Pas Guna NGO PERANTAU Untuk Isu SAMPAH MASYARAKAT???

Satu program yang dianjurkan oleh Persatuan PERANTAU iaitu WACANA CAKNA RAKYAT TERENGGANU adalah salah satu FITNAH yang dibuat oleh persatuan yang PRO Pas. Lihat SINI


Untuk MAKLUMAN semua, Yab Meneteri Besar Terengganu Dato’ Ahmad Razif Abd Rahman  tidak tahu menahu akan hal program ini dan ia sebagai FITNAH kepada YAB MB.

Setelah Penulis buat siasatan berhubung kes ini didapati Presiden Persatuan PERANTAU untuk WACANA ini adalah PALSU bagi mengapi-apikan rakyat untuk membenci Kerajaan Terengganu dan Presiden sebenar adalah Dr Nawi bukan  Haji Khuzaini dan Saudara Awasi.

Fitnah  yang disebarkan melalu Whatapps, Telegram dan beberapa lagi aplikasi media sosial itu telah membuat rakyat bertanya adakah ISU Bijih Besi di Bukit Besi Dungun Ataupun Bukit Besi Temangang Kelantan.

Apa yang dirujuk pada CAA Resouces dalam laman Portal itu terlalu umum dan penafian dari MB Terengganu SINI yang mana tidak terlibat dan kenal akan Syarikat Tersebut.

Baca Sini dan juga Sini..

DIJEMPUT KEPADA TUAN/PUAN KE WACANA CAKNA RAKYAT TERENGGANU

Tahun lalu kita digemparkan dengan isu yang sekian lama mendiam. Satu khazanah berharga di bumi Terengganu,   Bukit Besi. Namun isu ini tiba tiba lenyap tanpa ditinggalkan jawapan yang meyakinkan.

PERANTAU tampil mengambil tanggungjawab untuk memberi jawapan kepada persoalan yang tiada jawapan itu. Hal ini difikirkan sangat perlu bagi memastikan khazanah bumi Terengganu ini ditadbir dengan baik dan memberi hasil yang optimum kepada Negeri.
Tajuk: Bukit Besi antara Khazanah & Amanah
Tempat: Dewan galeri MPAJ
Tarikh: 15/2/2015
Masa: 9.30 am -1.00 pm

Antara pembentang kertas kerja jemputan
- YAB Dato' Razif Ab Rahman - MB TRG
- YB Raja Baharin - MP K.TRG
- HJ Amzad Hashim - Pengerusi GANTI

JEMPUTAN PENGULAS
- YB Dato Tengku Hassan
ADUN Ladang
- YB ust Wan Hassan 
MP Dungun
- YM Tg Ibrahim Tg Ismail Tengku Sri Paduka Raja
- Saudara Naraza Muda 
Pengerusi JBILBB
- Wakil parti UMNO TRG

Anjuran: Persatuan Anak Terengganu di Perantauan (PERANTAU)
Yuran/peserta: percuma.
Terbuka kepada seluruh anak2 Terengganu dan masyarakat awam

Untuk keterengan lanjut, sila hubungi : Hj Khuzaini 013-3902165 pengarah program / Sdr Awasi 019 2287130 - SU PERANTAU. 
SILA SMS @ WApps  NAMA/ INSTITUSI/ PEKERJAAN


TAG