PKR TERENGGANU Tidak Menghormati PAS Dimalam JUMAAT?

Kuala Terengganu : Kecelaruan dalam pakatan semakin jelas dengan beberapa perkara yang tidak senada dan seirama sejak bebapa bulan yang lalu.

Dalam kontek negeri Terengganu pakatan PAS, PKR dan DAP semakin bertambah hura hara  semenjak Haji Hadi Awang di saman oleh bekas calon PKR Bukit Besi  dan kes tersebut telah berpihak kepada Hadi Awang.

Semasa sepanjang perbicaraan kes pil kuda Hadi Awang berlangsung PKR  Terengganu turut sama menyokong bekas calonnya itu dan kali  ini PKR Terengganu tidak memberi sokongan kepada setiap program yang dianjurkan oleh PAS .

Program Ijtimak Ulama' yang berlangsung bermula 19 -22 Mac di Rusila yang akan dihadiri oleh segenap lapisan ahli PAS seluruh Negara dan PKR dengan tersendirinya membuat program 19 Mac (hari ini) dengan Ceramah Isu Semasa.

Antara penceramah yang akan hadir pada malam nanti adalah Azam Ismail (Adun Bandar),  Dr. Afif Baharudin (Exco Pulau Pinang) dan Samsul Iskandar (Ahli Parlimen Bukit Katil) yang akan berada dipentas tersebut.

Ceramah isu semasa itu bertajuk  SOLADIRITI UNTUK ANWAR IBRAHIM #kitalawan yang mana jelas disini PKR hanya memperjuangkan individu sahaja dan bukannya untuk rakyat sepertimana yang telah digemburkan selama ini.

Moral yang ditunjukkan Anwar Ibrahim itu membuatkan anak-anak buah mereka meroyan dan factor Anwar dipenjarakan adalah Kes tersebut dengan keputusan hakim seramai 5 orang yang mana satu pun tidak memihak kepada ANWAR dalam kes LIWAT 2.0 terhadap Saiful Bukhari Azlan.


Mari sama-sama kita melihat SEJARAH akan penubuhan Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang mana telah ditubuhkan pada tahun 1998 (Reformasi) selepas Anwar di penjarakan atas sebab menyalah gunakan KUASA dan LIWAT 1.0.

Hukuman penjara kepada Anwar selama enam tahun itu membuatkan Isterinya Wan Azizah menubuhkan KEADILAN demi membela yang Anwar di penjarakan.

Keadilan  bukan kerana SOLADIRITI rakyat yang menuntut  keadilan akan tetapi Wan Azizah (PKR) yang mengemburkan Keadilan untuk Anwar Ibrahim dan sekarang ini LIWAT 2.0 berlaku lagi kerana TIADA keinsafan dan KEIMANAN dalam diri Anwar??

Gerakan hampir sama digunakan semasa zaman Reformasi 1998 dan 2015 ini sokongan kepada PKR makin bertambah dengan pertelingkahan dengan PAS sehinggakan ada pengundi PKR Dun Bandar mencari-cari kemana Wakil Rakyatnya… (read more)

Kembali Kepada Ceramah PKR Adun Bandar..

Pada kebiasaannya masyarakat Terengganu pada setiap Malam JUMAAT akan mengadakan Tahlil dan Bacaan Yassin di Surau, Masjid mahu pun dirumah dan kalau diadakan ceramah ia mesti berkaitan dengan Agama Islam seperti FORUM PERDANA dan Usrah dan Tazkirah.

Semenjak Dun Bandar di menangi PKR (Azam) pelbagai rungutan dari kalangan masyarakat Bandar dan kali ini dengan CERAMAH untuk Anwar Ibarim pula diadakan pada malam jumaat.

Kebanyakkan pengundi Azam itu dari kalangan ahli-ahli PAS Bandar dan bukannya dari PKR. Oleh kerana PKR Dun Bandar hanya ada beberapa orang sahaja mana mungkin PKR boleh menang tanpa UNDI dari PAS yang mana ketika itu mereka dalam satu JEMAAH untuk meneggakkan Agama ISLAM.TAG