Banggol Donas : Kerajaan ZALIM... Tindas Rakyat....


Rumah-rumah Yang Dibina Lepas Terima Pampasan - Tanah Lot dan PAMPASAN
(Rumah dan Tanah yang diambil Oleh Kerajaan di Banggol Donas digantikan dengan tanah lot)

Rumah-rumah diatas dibina sendiri oleh penerima pampasan yang mana telah ditawarkan tanah-tanah lot untuk mereka. Akan tetapi 3 rumah lagi berdegil tidak mahu menerima PAMPASAN kerajaan.

PERSOALANNYA : Mengapakah??? Kenapakah??? Baca Lanjut disini 

Sedangkan kerajaan membuka pintu seluas-luasnya untuk perundingan dan kerjasama yang sebaliknya serta mereka memilih jalan BUNTUT dengan menggunakan POLITIK untuk menghentam KERAJAAN.


Perkhabaran Baik yang diterima dalam masa yang terdekat ini akan di bongkarkan satu persatu punca segala Masalah Perpindahan 3 Serangkai Banggol Donas.

InsyaAllah dalam masa terdekat kita akan keluarkan cerita sebenar dalam  isu ini. Kalau  kerajaan salah, sila bawa kes ini ke mahkamah tapi mahkamah sudah membuat  keputusan yang kerajaan betul.

Kalau tindakan kerajaan ini juga salah dan silakan untuk bawa kes ini sekali lagi ke mahkamah.

Soalnya kita dah mintak berunding dari dulu lagi tapui tuan punya tanah tidak mahu dan membawa kes ini ke mahkamah. Berapa banyak  kerajaan menaggung kerugian sekarang ini kerana kepentingan diri beberapa orang.

Kalau mereka selesaikan isu ini pasti sudah lama orang-orang(rakyat) kawasan Teluk Pasu, Tepoh dan sekitar boleh menggunakan jalan pintas ke ke Bandar Kuala Terengganu.

Berapa  ramai peniaga-peniaga  akan mendapat manfaat apabila jalan ini disiapkan serta berapa ramai yang boleh menggunakan kemudahan  jalan ini.

Untuk ubah laluan kita terpaksa mengeluarkan kos tambahan yang sangat tinggi berbanding penyelesaian  melalui pampasan yang akan dibayar mengikut nilai semasa.

Soalnya kenapa dia tidak mahu menerima pampasan yang ditawarkan sedangkan orang lain semuanya telah setuju dan menerima pampas an itu.

Encik Salleh Embong sendiri yang tahu kenapa dia sahaja yang tidak mahu menerima pampasan tersebut. Ini soal peribadi yang Encik Salleh dan kalau dikeluarkan akan melibatkan maruah dia dan keluarganya.

Kalau begitu, InsyaAllah dalam masa terdekat kerajaan negeri akan buat penjelasan dan terpaksa membuka isu peribadi Encik Salleh Embong.

Jangan salahkan kerajaan kerana kita sebenarnya tidak mahu menceritakan keburukan orang lain sebagaimana pemimpin PAS yang  suka membuat fitnah dan menipu  rakyat.

Rumah ini telah tidak berpenghuni beberapa tahun lalu tetapi masih lagi tidak mahu menerima PAMPASAN Kerajaan
Amaran Terakhir : Selama ini kita berdiam diri kerana ingin menyelamatkan maruah dia. Jika dia menggunakan kuasa-kuasa lain untuk masuk campur dan kuasa-kuasa itu pula "lurus bendul" dan "bodoh sombong" tak mahu ambil tahu perkara sebenar, minggu hadapan mereka akan dapat jawapan sebenarlah. Pas akan melopong lagi. Kesian pada Pas sebenarnya. Bagai ANJING MENYALAK BUKIT!
TAG