GST MENYUSAHKAN - WAJIB BACA SAMPAI HABIS

1. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Pendidikan percuma seperti di Norway – tetapi Norway mempunyai 25% GST

2. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Tidak ada GST seperti di Hong Kong – tetapi Hong Kong adalah antara negara yang mempunyai ketidaksamarataan pendapatan yang paling tinggi di dunia dengan bacaan indeks Gini 0.537 berbanding dengan bacaan indeks Gini Malaysia iaitu 0.431 pada tahun 2012 (merosot daripada 0.441 pada tahun 2009)

3. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Kesamarataan pendapatan yg baik seperti Denmark dengan bacaan indeks Gini 0.21 – tetapi Denmark adalah antara negara yg mempunyai harga petrol tertinggi, 1.50 Euro atau RM 6.32 per liter.

4. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Harga petrol terendah di dunia seperti Venezuela – tetapi kadar inflasi Venezuela adalah yg tertinggi di dunia, iaitu 62% setahun

5. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Kadar inflasi yg paling rendah di dunia seperti Jepun yg mempunyai kadar inflasi negatif selama bertahun-tahun – tetapi matawang Jepun telah jatuh kira-kira 40% berbanding Ringgit Malaysia semenjak 2 tahun yg lalu.

6. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Penukaran kadar yg tinggi seperti Singapura – tetapi Singapura mempunyai harga kereta yg paling tggi dlm dunia di mana harga sebuah kereta MyVi mencecah sehingga $87k atau RM225k berbanding di Malaysia hanya RM41k sahaja

7. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Harga kereta serendah di Brunei – tetapi Brunei tidak ada demokrasi

8. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Sedemokrasi seperti di India, yg terkenal sebagai negara demokrasi terbesar di dunia – tetapi India mempunyai kadar korupsi yg tinggi berbanding Malaysia

9. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Tiada korupsi atau 0 korupsi seperti Finland – namun Finland kini berada di ambang kejatuhan atau “lost decade” dan mengalami nilai pembangunan ekonomi negatif atau 0

10. Segelintir Rakyat Malaysia mahu Pembangunan ekonomi setinggi Myanmar yg sekarang ini sedang meningkat dgn nilai GDP melebihi 7% – namun demikian Myanmar mempunyai byk konflik agama dan bangsa dan mengakibatkan byk kematian.

*Belajar makna SYUKUR dlahir,dbesar,ddidik,dberi,mencari rezeki & berIbadah diBumi Malaysia.
Betapa Hebatnya GST :
2 April 2015 (Khamis) Hari ke-2 Perlaksanaan GST.

Apa yang berlaku hari ini...???

Bukan hari ini sahaja malah bermula semalam lagi satu keajaiban yang mungkin tidak disedari oleh ramai dari kita semua telah tercetus yang dimangkinkan oleh ledakan GST 6%.

Apakah keajaiban yang diledakkan oleh GST..???

KERANA GST BANGSA MELAYU TELAH BERUBAH DENGAN AMAT DRASTIK SEKALI. TERLIHAT DI SANA SINI, VIRALNYA DISEGENAP MEDIUM JUGA MENJADI BUKTI JELAS BETAPA UMAT MELAYU SELEPAS GST ADALAH UMAT YANG BEGITU PRIHATIN SEKALI TENTANG EKONOMI. UMAT MELAYU MAKIN LEBIH PRIHATIN TENTANG HAK SEBAGAI PENGGUNA YANG AMAT BIJAK SEKALI.

KERANAMU GST BANGSAKU SEOLAH TELAH BANGKIT..!!! BANGKIT DENGAN GAGAH MENDEPANI CABARAN EKONOMI.

INILAH SEBABNYA KENAPA CAUVINIS ULTRA-KIASU DAP BERUSAHA SEHABIS MUNGKIN, BERMATIAN CUBA MEMASTIKAN GST INI DIBATALKAN...!!!!!.

Bukan kerana GST itu MEMBEBANKAN RAKYAT tetapi GST AKAN MENYEBABKAN PENIPUAN MEREKA SELAMA PULUHAN TAHUN DENGAN CARA MENEKAN MELAYU MELALUI EKONOMI AKAN LUMPUH DAN BERAKHIR.

Alhamdulillah... Betapa besarnya Hikmah disebalik segala yang berlaku ini...!!!!....

MELAYU GAGAH ULTRA-KIASU REBAH..!!!

Saya pun copy and paste dari group lain...
Untuk renungan bersama, ambil yg positive saja!!! Ok