VEDIO Penuh Pemuda PAS Tak Akan UNDI PKR di Permatang Pauh

Akhirnya Pemuda PAS terbuka juga mata hati mereka apabila PKR yang Menghina ISLAM selama ini dalam terang dan juga menolak HUDUD yang dibawa PAS Kelantan.

Selama hari ini PAS telah ditabur serta ditutup  dengan WANG  yang banyak sehinggakan ada  dikalangan mereka  menurut apa sahaja kehendak DAP dan PKR terutamanya di  Pulau Pinang dan Selangor.

Hanya beberapa AJK Pemuda PAS Pulau Pinang sahaja yang telah membuat kenyataan U-TURN balik dari PRINSIP asal supaya AMK menarik balik kenyataan terhadap Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang sebelum ini.

Dan yang terbaru semalam telah diviralkan sekeping Cek BERJUMLAH 2.5 jUTA KEATS NAMA Ketua Pemuda PAS itu dan tiada penafian yang JELAS dibuat oleh Ketua Pemuda PAS setakat ini.

Selepas solat Jumaat tadi Pas ​Kawasan Bagan berikrar untuk 'merosakkan sekurang-kurangnya 10,000 undi' ​dalam PRK Permatang Pauh ​sebagai bantahan pendirian ​PKR dalam isu hudud.

Ketua Penerangan Pas Kawasan Bagan, Azmi Jaafar menggesa semua ahli Pas Permatang Pauh tidak mengundi PKR berikutan serangan PKR dan DAP ke atas Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

"Mengapa kita perlu membantu apabila mereka menghina kami? Jangan berharap bahawa kita (ahli Pas) akan mengundi anda!," katanya selepas mengetuai bantahan secara aman di hadapan Masjid ​Batu, ​Kampung Pertama, selepas solat Jumaat, di sini, semalam.

Himpunan itu juga menyuarakan sokongan kepada Abdul  Hadi dan ​golongan ulama dalam Pas.

Sebelum ini, Pas mendapat kritikan dari komponen PR ​apabila berhasrat melaksanakan hudud di Kelantan.

​Sebelum ini, Pemuda Pas Pulau Pinang membuat pusingan U selepas beberapa hari merehatkan jentera pilihan raya setelah AMK Pulau Pinang gagal memohon maaf berikutan kenyataan biadapnya kepada Abdul Hadi.

​Pas Kawasan Permatang Pauh juga membuat pusingan U beberapa hari sebelum itu apabila memberi amaran akan memboikot jika PKR memilih Datuk Seri Dr wan Azizah Wan ismail atau ahli keluarganya sebagai calon dalam PRK Permatang Pauh.

​Pas menguasai kerusi Dun Permatang Ppasir dalam Parlimen Permatang Pauh melalui Timbalan Pesuruhjaya, Datuk Mohd Salleh Man.
TAG