SEJARAH PAS TERENGGANU ::: Layak Ke PAS Ganti UMNO Di Terengganu


Sejarah kemenangan PAS pada tahun 1999 Pilihanraya Umum (PRU10) tahun tersebut telah menakdirkan Pas memerintah Terengganu selama satu penggal.

Pada ketika itu Timbalan Presiden Pas Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi bin Awang telah diangkat menjadi Menteri Besar Terengganu kemenangan besar PAS Terengganu dengan 28 kerusi dun dari 32 kerusi yang dipertandingkan serta empat  kerusi milik UMNOBN iaitu Seberang Takir,Kemasek,Telemong dan Ajil.

Setelah satu penggal pemerintahan ZALIM PAS di Terengganu pada tahun 1999 hingga 2004 telah banyak membuka mata rakyat negeri ini dengan pelbagai kezaliman kepada rakyat.

Antara yang telah dinyatakan KEZALIMAN PAS sepanjang pemerintahan Ulama’ KONONNYA yang dijangka mentadbir urus dengan baik akan tetapi kesilapan undi itu telah membawa derita kepada pengundi dengan kerakusan pemimpin PAS dengan RASUAH, Penyelewengan DANA, Hartanah, dan sebagainya yang telah direkodkan.

Selogan Acu Try Test Sekali cukup memberi kesan kepada rakyat Terengganu apabila kepercayaan itu telah dinodai oleh para pejuang-pejuang ISLAM yang mana kelakuanya ketika itu diseperti penampilan yang dibawa.


Imej ISLAM yang di bawa tidak sama dengan perbuatannya dengan penyalahgunaan KUASA yang dipinjamkan sementara kepada mereka.

Maka layakkah PAS diberi peluang untuk mentadbir urus sesebuah negeri jika perangai yang telah menjadi sejarah kepada rakyat negeri Terengganu ini.

Penulis berharap kepada anak-anak muda negeri Terengganu.. Jangan terpedaya dengan janji-janji manis yang ditabur oleh PAS kerana mereka telah diberi peluang untuk menguruskan Terengganu pada tahun 1999 sehingga 2004 yang lalu.

Bukti penyelewengan dan salah guna kuasa penulis sertakan sekali dan banyak lagi perkara-perkara yang belum penulis huraikan semasa zaman KEZALIMAN PAS kepada rakyat Terengganu.
TAG