Skandal "Oral Sucks", Polis Wajar Tangkap dan Siasat Ketua Penerangan PAS Kuala Terengganu


Semalam satu kenyataan menuduh serta fitnah terhadap Polis Di Raja Malaysia (PDRM) yang telah dikeluarkan oleh Ketua Penerangan Pas Kuala Terengganu.


Ahmad Amzad Hashim menjawat jawatan itu lebih kurang 2 tahun bertindak keterlaluan dengan melemparkan FITNAH bahawa Syarahan Dr Zakir Naik adalah wayang yang dimainkan UMNO serta Ketua Polis Negara (KPN).

Beliau melakukan perbohongan itu dan mengajak rakyat Malaysia untuk turut berbohong sepertinya dengan melakukan DOSA Jariah apabila tulisan beliau disebarkan dalam media sosial.

PEMBATALAN syarahan Dr Zakir di 2 veneu Kuala Lumpur dan Melaka yang telah dikeluarkan oleh KPN membuat keputusan berdasarkan peruntukan perundangan negara apabila sesuatu majlis atau program yang boleh mengganggu keharmonian agama maka ianya wajar dibendung.


Setelah kehilangan isteri tercinta sebulan lalu yang mengalami sakit kenser, beliau semakin hilang daya pemikiran(meroyan) dan asyik mengeluarkan kenyataan yang tidak berasas dalam ceramah mahupun media sosial.

Amat berat tuduhan Amzad bila menuduh Timbalan Perdana Menteri Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi  selaku menteri dalam negeri mengarahkan atau berlakon dalam situasi sebegini yang berkaitan dengan agama.

Amzad wajib buktikan setiap pertuduhan jahat beliau dan sekiranya gagal maka pihak PDRM wajar melakukan tangkapan dan siasat Ketua Penerangan Pas Kuala Terengganu ini.

Amzad juga boleh digelarkan sebagai seorang ORAL SUCKS yang sama maksud dengan MULUT HAPAK.

TAG