2 Jeep Membawa Pelancar Roket Berkeliaran di Cyberjaya?

Semalam Malaysia telah dikejutkan dengan dua buah jeep yang sedang membawa pelancar roket sedang menuju ke kawasan Cyberjaya yang mana telah dilaporkan kepada pihak berkuasa oleh orang awam yang melihatnya.

Pada awalnya, jeep berkenaan yang diwarnai menyerupai coloreng tentera Malaysia bergerak secara konvoi itu telah mewujudkan kebimbangan orang ramai semasa kejadian.

Selepas pengadu membuat laporan di balai polis Cyberjaya beliau bersama anggota kemudian telah membuat rondaan dan pemerhatian ke atas maklumat yang diterima dan semasa sampai di Jalan Semarak Api berhampiran University Multimedia Cyberjaya telah kelihatan sebuah Jeep mirip Angkatan Tentera beserta dua pelancar roket di atas badan Jeep sedang melalui jalan tersebut.

Pihak berkuasa (POLIS) terus menghampiri kenderaan jeep tersebut dan mengarahkan kenderaan itu  berhenti untuk pemeriksaan.


Selepas membuat  pemeriksaan ke atas jeep berkenaan dua lelaki Melayu yang berada di dalam jeep tersebutdan kedua-duanya di bawa ke Balai Cyberjaya untuk tindakan lanjut.Cyberjaya Rpt: 2880/16
Sek 171 KK
IO: Insp. Zuraidah

Pengadu:
Nama: Athiyaththan a/L RK Ponnusamy
Kpt: RF 95077
Kerja: PDRM
Alt: Timb. KPB, Balai Polis Cyberjaya.

▪Fakta Kes:-

-Pada 19/07/2016 jam l/kurang 1130 hrs semasa pengadu bersama anggota menjalankan  tugas RCJ di kawasan Cyberjaya telah terima maklumat dari orang awam mengatakan ada sebuah lori tentera berpelancar roket berkeliaran di kawasan Cyberjaya.

-Pengadu bersama anggota kemudian telah membuat rondaan dan pemerhatian ke atas maklumat yang diterima dan semasa sampai di Jalan Semarak Api berhampiran University Multimedia Cyberjaya telah Nampak sebuah Jeep mirip Angkatan Tentera beserta dua pelancar roket di atas badan Jeep sedang melalui jalan tersebut.

-Pengadu dan anggota terus menghampiri kenderaan m/jeep tersebut dan arahkan berhenti untuk pemeriksaan. Pengadu kemudian buat pemeriksaan ke atas (2) (L) Melayu yang berada di dalam m/jeep tersebut. Selesai pemeriksaan pengadu tangkap kedua-dua lelaki dan bawa balik m/jeep tersebut ke Balai Cyberjaya untuk tindakan lanjut.

▪Butir-butir tangkapan:-

B1
Nama: Muhammad Ismail Bin Naini
Kpt: 881116-08-7033
Alt: No.21, Jalan Budiman 7, Taman Mulia Bandar Tun Razak Cheras, 56000 Kuala Lumpur.

Rekod Kompol/PRS: Tiada

B2
Nama: Mohd Ariff Bin Mohd Fazill
Kpt: 920811-02-5749
Alt: No.653, Taman Kota Nelayan, 06600 Kuala Kedah, Kedah.

Rekod Kompol/PRS: Tiada

▪Butir-butir rampasan:-

1. Sebuah m/jeep no pend WC 5493K
Jenis: DP90718M
Warna: Celoring kelabu

☆Kedua-dua Okt telah diberi jamin Polis arahan KBSJD.
TAG