Bala Banjir Pulau Pinang Di atas Doa Rakyat Yang Dizalami

Kerakusan kerajaan negeri Pulau Pinang membuat pembangunan tanpa mengira kesan buruk kepada rakyat telah menerima bala bencana kini.
Mereka dinasti Lim telah mengkianati rakyat dengan secara halus menghalau kaum melayu untuk dibangunkan projek-projek mega kini telah termakbur doa orang-orang yang di ZALIMI itu.
Sebuah lagi pusat pemindahan sementara dibuka pagi ini di daerah Barat Daya bagi menempatkan mangsa banjir di Teluk Kumbar dekat George Town berikutan hujan yang kembali lebat di kawasan itu.
Pusat pemindahan sementara di Dewan Gerakan Masyarakat Teluk Kumbar itu menempatkan 19 orang daripada lapan keluarga.
Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) daerah Barat Daya dalam kenyataan berkata setakat pukul 6.15 pagi ini, seramai 30 mangsa banjir daripada 13 keluarga ditempatkan di dua pusat pemindahan sementara.
Sebelas orang daripada lima keluarga ditempatkan di Perpustakaan Komuniti Siber Ilmu, Teluk Bahang manakala selebihnya di Teluk Kumbar.
Hujan kembali lebat di Teluk Kumbar dan Teluk Bahang awal hari ini dengan air laut pasang. Cuaca keseluruhan di Pulau Pinang pagi ini mendung dengan hujan yang sesekali lebat.
Hujan lebat sejak pagi semalam menyebabkan beberapa kawasan rendah di Pulau Pinang termasuk Bayan Lepas, Batu Maung, Relau dan Teluk Bahang serta Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang dilanda banjir.


TAG