Dr. Fauzi Calon Pribumi Di Parlimen Setiu PRU 14

Setiu : Setelah melihat kejayaan PAS dalam mempromosi diri dan parti dengan pelbagai foto dan juga video di alam maya (media sosial) turut menjadi ikutan kepada parti baru di Malaysia.

Terbaru berkaitan banjir yang melanda negeri Terengganu ini, pengerak utama Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Negeri Terengganu Dr Fauzi juga kelihatan bergambar bersama mangsa banjir di kawasan itu,

Apa tujuan sebenarnya jika gambar-gambar itu dimuat naik dalam facebook dan sebagai contoh dengan mimik muka senyum ketawa melihat mangsa banjir yang dalam keresahan.

Foto ini juga mengambar keikhlas seseorang yang konon menghantar bantuan akan tetapi beliau ingin bergambar dengan mangsa banjir serta menunjukan  kepada ketuanya bahawa beliau sedang bekerja untuk rakyat,  yang mana umum mengetahui setiap kali banjir akan berlaku kerosakan harta benda.

Bagi negeri Terengganu khasnya, ketika bencana banjir melanda, kerajaan negeri bersama agensi telah menggerakkan seluruh jenteranya termasuk Skuada Sukarelawan TTB untuk membantu mangsa banjir.

UMNO yang juga mengetuai SSTTB telah bersama membantu mangsa banjir setelah 3gelombang banjir berlaku dan kini gelombang yang ke 4 sedang melanda Terengganu.

Fasa 1 bermula pada 29 Nov. - 1 Dis. 2016 yang melibatkan daerah  Kuala Terengganu dan  Kemaman, Fasa 2 pada 26 - 28 Dis.2016 melibatkan daerah  Kemaman, Fasa 3 pada 31 Dis. 2016 - 9 Jan. 2017 yang melibatkan 8 daerah dan fasa ke 4 ini telah melibatakan daerah Hulu Terengganu, Kemaman, Besut dan Setiu yang bermula pada 20 Januari lalu. - kllb
TAG