*7 NGO Negeri Terengganu Buat Laporan POLIS Terhadap Fariz*7 NGO Negeri Terengganu Buat Laporan POLIS Terhadap Fariz

7 NGO Negeri Terengganu telah membuat laporan POLIS berkaitan isu peguam terhadap Fariz Irwan Mustafa yang membuat tuduhan yang tidak berasas diatas isu penipuan UMRAH Yayasan Bakti Negeri Terengganu (YBNT).

Menurut Pengerusi Kelab Generasi Baharu (KGB) Negeri Terengganu Mohd Johari Abu Bakar, apa yang dinyatakan oleh Fariz itu adalah satu tuduhan yang berniat jahat terhadap YAB Meneteri Besar Terengganu Dato' Seri Haji Ahmad Razif Abd Rahman dan Pengarah Jabatan Pendidikan Negeru Terengganu Safruddin Ali Hussin.

Katanya, Isu ini dalam proses mahkamah dan kalu betul dia(Fariz) berniat untuk membantu mangsa tersebut dia bantu lah.... kenapa dia kaitan YAB MB Terengganu dan pengarah JPNT.

"YAB MB dan Pengarah JPNT tidak terlibat dalam kes berkenaan dan dia telah menerbitkan unsur-unsur fitnah terhadap dua orang yang dinyatakan tadi,

"Hari ini saya bersama ngo-ngo negeri Terengganu, mohon supaya pihak polis membuat siasatan terhadap Fariz Irwan kerana dengan niat menjatuhkan maruah YAB MB dan kita sama-sama menjaga insitusi Menteri Besar itu sendiri", ujurnya.

Turut sama membuat laporan POLIS hari ini,  Pesaka Negeri Terengganu,Pewaris Pekida Negeri Terengganu, Cemara Bugis Negeri Terengganu, MAYC  Negeri Terengganu, Gerakan Belia 4B Negeri Terengganu dan Majlis Belia Daerah Kuala Terenngganu.

Selain itu, Setiausaha Pesaka Negeri Terengganu Fakhrul Azman Abu Bakar berkata, beliau dan rakan-rakan ngo yang ada mebuat laporan polis hari ini bagi melahirkan rasa ketidakpuasan hati berkaitan tuduhan dan fitnah yang dilemparkan yang secara semberono serta melulu oleh Fariz.

"Beliau kononnya mengaku sebagai seorang peguam yang tidak tahu cara dan tatasusila guaman dan menjaga anak guamnya"

"Saya tertarik dengan kenyataan yang ditularkan oleh beliau dan menarik perhatian saya adalah... jikalau saya diberi peluang bertanding di Seberang Takir atas parti bebas..."

"Jikalau beliau hendak berpolitik... berpolitiklah diatas padang yang lapang... dan kalau anda seorang peguam serta bersikap adil dan bawalah perkara ini ke mahkamah..."

"Jangan bersikap semberona serta berniat jahat membuat fitnah tanpa bukti dan memburukkan YAB Menteri Besar kita...", ujurnya.

Sehubungan dengan itu, Fariz diberi masa 24 jam untuk memohon maaf  secara terbuka kepada YAB Menteri Besar Dato' Seri Ahmad Razif Abd Rahman bermula jam 2.00 petang ini.
TAG