*Raja Bahrin Sunyi Tanpa ISU Politik di Terengganu*


Ahli Parlimen Tunggal Pakatan Harapan bagi negeri Terengganu dari parti Amanah Negara (PAN) Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad telah berjalan disekitar Kuala Terengganu baru-baru ini bagi membuat serta mencari isu untuk dipolitikkan.

Kali ini beliau telah memainkan sentimen bagi isu Hospital Kuala Terengganu Specialist (KTS- swasta) yang telah siap sepenuhnya pada 2017.

Hospital KTS itu dibina untuk golongan pertengahan dan keatas yang akan memilih untuk mendapat skim perubatan terbaik dalam negara ini terutamanya di Terengganu.

Bak kata orang tua-tua, hanya orang yang banyak duit sahaja akan pergi mendapat rawatan di KTS itu dan bukan pada rahyat marhaen atau golongan yang berpendapatan rendah.

Raja Bahrin yang lebih dikenali sebagai wakil rakyat yang memperjuangkan nasib-nasib golongan pertengahan atau berduit dan tidak menghiraukan nasib serta kehidupan rakyat marhaen di Kuala Terengganu khasnya dan amnya negeri Terengganu.

Bangunan yang disiapkan pada akhir tahun 2017 dan perlu mendapat kebenaran beroperasi serta inspection dari jabatan BOMBA perlu melalui beberapa proses biasa dan selepas itu akan ada penambahbaikan bagi memulakan operasi dibangunan tersebut.

Persoalannya, bagaimana seorang arkitek terkenal tidak pernah faham akan prosedur-prosedur bagi sesebuah bangunan yang dibina atau sahaja membuat isu muruhan kerana beliau sahaja ahli tunggal PAN di Terengganu kini.

KTS yang dibina itu untuk memberi perkhidmatan kesihatan kepada rakyat yang berkemampuan menjadi salah satu tempat mendapatkan khidmat atau rawatan yang terbaik bagi diri serta ahli keluarga yang mana berkemampuan.

YB mengejar supaya disegerakan operasi, tapi kalau ada masalah lebih-lebih lagi melibatkan keselamatan awam nanti YB jugak yang bising serta tunding jari dan untuk jadikan isu seperti mana yang berlaki sebelum ini.

Alhamdulillah... kerajaan negeri bawah pimpinan Ahmad Razif sudah banyak melakukan naiktaraf keperluan perubatan di negeri Terengganu yang mesra rakyat. Pusat Hemo, Pusat Rehab, Hospital Bersalin HSNZ dan pelbagai lagi dalam kata pendeknya #molekdohlening

Penulis tahu Raja Bahrin kesunyian dalam politik di Terengganu ini setelah murtad dari ajaran PAS yang sebelum ini sanggup melakukan apa sahaja demi PAS.


Dalam siri ceramah Yb Raja Bahrin dengan HILUX pun tiada orang mahu dengar kerana rata-rata rakyat negeri ini menganggapnya perbuatan seorang yang gila untuk mencari glamour politik sahaja dan bukan untuk kepenting rakyat.

Beliau yang kini dilihat sebagai ahli parlimen mati pun susah, hidup pun susah" kerana untung nasib beliau di pilihanraya u"mum 14 nanti akan membuatkab beliau sendiri akan terkubur di tempat lahirnya sendiri.
TAG