*Raya Tahun Ini Suram - SaitifuBahri*
*PAKA* - Semalam tersebar satu keratan aplikasi whatsapps yang dikatakan ditulis oleh mantan Pesuruhjaya PAS Terengganu YB Saitifu Bahri Mamat yang merasakan dirinya semakin suram dikala hari yang bahagia bagi umat Islam seluruhnya.

Kesuraman Hari Raya Aidilfitri kali ini mungkin diatas faktor beliau tidak lagi memegang jawatan sebagai Pesuruhjaya PAS Terengganu yang mana 3 tahun sebelum ini beliau tidak putus-putus dikunjungi oleh ahli-ahli PAS.

Akan tetapi raya tahun ini, perkara yang pernah berlaku sebelum ini sudah tidak berlaku pada tahun ini.

Menurut sumber berdekatan, beliau (Saitifu) sudah mula merasakan kehilangan sokongan politik di Terengganu hari ini kerana ahli-ahli di kawasan beliau sendiri sudah tidak macam dahulu lagi.

Katanya, kalau dahulu ada 2, 3 orangyang sentiasa bersama Saitifu setiap hari tetapi kini sudah menjauhkan diri kerana Saitifu sudah tidak mempunyai pengaruh politik dan juga kewangan yang kuat.

Saitifu yang kini sudah banyak kehilangan sokongan politik sehinggakan majlis hari raya beliau adakan dikatakan boleh dibilang dengan jari jumlah kehadiran ahli Pas kerumahnya.

Ramai yang meramalkan selepas ditamatkan menjadi pesuruhjaya Pas Terengganu dan kemungkinan besar nama beliau tiada dalam senarai calon Pas Terengganu bagi mewakili parti itu di kerusi dun Paka.

Dikatakan juga nama yang bakal naik di dun Paka mewakili Pas pada PRU 14 nanti iaitu Nazara Muda yang juga ketua penerangan Pas Dungun kini sedang menyusun strategi bagi melayakkan diri beliau mengambil alih kerusi dun Paka daripada Saitifu Bahri.

AMZAD AHMAD
Kampung Durian Mentangau, Dungun
TAG