Tiket Parkir Jadi ISU Politik Pembanggang?

Nazara Muda Ketua Penerangan PAS Kawasan Dungun
TIADA isu hendak dimainkan pembangkang Terengganu sehingga tiket parking pun dibuat isu konon-kononnya "buka zon bebas cukai tapi kerajaan ceket duit rakyat".

Sebagai contoh Ketua Penerangan PAS Dungun Nazara Muda telah membuat tular di facebook beliau dengan ayat-ayat mahu rakyat bencikan  kerajaan "hahahaha... gelak dulu baru suka.... baru berkere-kera nok gi beli coklat DAIM..." dan turut diposting bersama gambar tiket tersebut.

Sebenarnya Nazara ini sememangnya bebal dan tidak pernah memohon maaf jika diri bersalah dan itulah kelazimannya pemimpin dan penyokong PAS keseluruhannya.

PAS yang hidup sehingga kini diatas jasa FITNAH dan cerita-cerita donggeng sang pemimpin dari dulu kini dan sokmo-sokmo.

Menurut Pengerusi Persatuan Pelancongan Tasik Kenyir (PPTK) tampil memberi penjelasan berhubung kadar caj parkir kenderaan yang dikenakan di Pengkalan Gawi, Tasik Kenyir.

Parkir itu adalah kawasan khas yang 'dijaga' oleh pihak persatuan sekiranya pengunjung meninggalkan kenderaan mereka untuk satu tempoh masa yang lama. Kawasan parkir biasa atau harian, tidak dikenakan caj.

Antara Kadar seperti berikut :

RM2 - sehari/tidak bermalam.
RM5 - 2 hari 1 malam.
RM10 - 3 hari 2 malam.
RM15 - 4 hari 3 malam.

Pengunjung atau pelancong yang menyertai aktiviti houseboat, berkhemah atau memancing akan bermalam di Tasik Kenyir dan meninggalkan kenderaan mereka di pengkalan.

Jadi, para pengusaha pelancongan yang ada di Tasik Kenyir boleh lah fikir nak undi apa pada PRU 14 nanti. Siapa yang bantu bisnes anda dan siapa pula yang cuba rosakan bisnes anda?
Abu Suffian Ibrahim Ketua Unit Amal Batu Rakit


TAG