FAST TALKIM 2.0 Cemari Pantai Tok Jembal Dengan Tahik?
Himpunan Hijau Menuju Kemenangan yang diterjemahkan dalam program Fastaqim 2.0 telah dicemari dengan tabiat dan kelakuan yang diamalkan oleh manusia zaman 70 an kebawah.


Fastaqim cukup indah diperkatakan dengan slogan yang telah mencipta satu jenama yang mengerunkan lawan akan tetapi kesudahannya hancur dek kerana mahu dilihat kuat.


HImpunan yang dikatakan melebihi angka 200 ribu orang sepanjang dua hari diadakan telah mendapat mala petaka yang cukup membinasakan sebuah parti yang bertunjangkan Islam.


Sikap yang diamalkan mereka tidak mencerminkan bahawa apa yang didokong selama ini dengan kesucian agama Islam hancur dengan sekelip mata sahaja.


Tiada gah dengan kehadiran yang ramai tetapi perangai pengotor mereka membuatkan parti itu terus dikeacam oleh masyarakat setempat dengan timbulnya bauan busuk dikelaran lubang-lubang yang sedang terbongkar.
Menghimpunkan seramai 200 ribu orang akan tetapi kemudahan solat dan tempat membuang air kecil serta besar tidak disediakan dengan sempurna mengakibatkan tabiat lama kembali menghantui pantan Tok Jembal dengan bauan hacing dan busuk.


Dalam satu keratan yang ditularkan dimedia sosial hari ini oleh pemilik akau facebook Jay Suhaimi telah membongkar punca bau hacing dan busuk yang turut dihidu oleh penduduk pantai Tok Jembal ketika ini.


Katanya, Ambo mesej kepada banyak grup sahabat PAS ambo...
nak buat program tepi pantai, sediakan system tandas yg elok dan mencukupi, dah tau target 200,000 orang, tandas x cukup n pakat berak di tepi pantai dlm pasir,pakat timbus buat stail kucing tu dah tak sesuai dan sgt buruk.. sampai masuk online news..
tu amalan tahun 1970an...
membawa imej agama dan sangat memalukan ...
200,000 org kalau seorang berak 1 kilo sehari dan 2 hari sudah dapat 400,000 kilo sama dgn 400 metric tan...
dah boleh guna utk bajakan pokok sawit berapa hektar dah tu...
daripada dok buang dlm pasir gitu..membazir...
maaflah Bahasa kasar ....Inilah nilai sebenar yang dibawa oleh pendukung parti Islam yang didendang selama ini sehinggakan tidak menghiraukan keselesaan orang lain demi memuaskan nafsu politik sendiri.


Baik buruk selepas program berlangsung tidak difikirkan lebih awal atau mungkin itu adalah perancanganya dengan penganjuran lebih dekat dengan pantai serta mempunyai air yang banyak agar senang untuk pengikutnya melepaskan nasfu.
TAG