PAS Sudah Berjaya Islamkan DAP?

Tiada siapa pun boleh menafikan bahawa sejak Merdeka lagi UMNO telah melakukan pelbagai dan bermacam-macam pembangunan termasuk infrastruktur dan ekonomi serta pembangunan insaniah yang memberi fokus kepada tanggungjawab terhadap agama, Malah turut mengukuhkan kefahaman rakyat untuk menuruti perlembagaan dan kesetiaan kepada Raja dan Negara.
Malah selepas merdeka dibawah pentadbiran kerajaan Barisan Nasional, negara telahpun melaksanakan serta membangunkan ajaran Islam tanpa sebarang tentangan walaupun negara ini di huni oleh pelbagai lapisan bangsa, etenik yang boleh mengamalkan pelbagai budaya serta agama yang mereka anuti tanpa sekatan, malah negara Malaysia telah melakukannya dengan lebih baik dari apa yang sepatutnya dilakukan oleh negara Turki, Algeria mahu pun Tunisia.
Malah Raja Salman dari Arab Saudi sendiri pernah berkata bahawa kesemua ciri-ciri Islam ada di negara ini yang tidak terdapat di negara Arab, namun setelah memenangi beberapa negeri dan tambahan kerusi Ahli Parlimen maka agama Islam dinegara ini telah di perkotak katikan dan di perlekeh oleh puak pembangkang yang bertunjangkan DAP.
DAP seperti tidak mahu menerima hakikat bahawa negara ini telah diberi status iaitu Islam adalah agama persekutuan dan ianya telah termaktub didalam perlembagaan, sedangkan UMNO dan Barisan Nasional telah meletakkan Islam ke hadapan melalui kefahaman dan kesedaran Islam dan institusi Beraja adalah benteng utama agama Islam dalam negara ini.
Penubuhan parti UMNO ada kaitannya dengan semangat dan kesedaran terhadap mengembangkan syiar agama Islam untuk mengikat bangsa Melayu serta membiarkan anutan agama lain meneruskan fahaman mereka, Namun kelahiran parti DAP telah mula mahu mengugat keutuhan dan kesatuan rakyat melalui kocakkan kefahaman agama.
Rakyat harus sedar bahawa selama UMNO dan Barisan Nasional menjadi kerajaan, peraturan negara tidak pernah menggangu gugat akan budaya dan fahaman agama-agama lain yang diamalkan dinegara ini, tetapi puak pembangkang DAP setelah mendapat sedikit kuasa maka mereka mula menghasud rakyat dan mencerca kedudukan agama Islam dan institusi beRaja di negara ini.
Rkayat juga harus disedarkan dan dimaklumkan bahawa ketika Suruhanjaya Reid ditubuhkan untuk menggubal perlembagaan negara hanya satu parti politik yakni UMNO yang menghantar memorandum supaya memastikan Islam itu ditulis dalam perlembagaan.
Generasi muda hari ini tidak begitu melihat urutan sejarah penubuhan UMNO maka oleh itu mereka dengan mudah dipengaruhi dan dihasud serta membiarkan agama Islam diperlekeh, malahan pencercaan terhadap Ulil Amri juga tidak mendapat tentangan dari mereka kerana termakan dengan hasutan puak pembangkang seperti DAP.
Generasi muda hari ini ditanamkan dengan fahaman terbuka dan berfikiran liberal untuk memudahkan cita-cita pemimpin DAP untuk melaksanakan impin mereka me Malaysian kan Malaysia dan kemudiannya mahu menjadikan negara ini sebagai negara bebas beragama tanpa terikat kepada perkara yang telah ditetapkan oleh Perlembagaan bahawa Islam itu adalah agama Persekutuan.
DAP yang kini mendapat bantuan dari bekas Presiden UMNO, Tun Mahatir namun harus disedarkan bahawa kejituan ahli dan pemimpin UMNO dalam mempertahankan parti telah berjaya mengekang kemaraan parti pembangkang yang di ketuai oleh DAP dari terus mara untuk menghasud rakyat.
Seperti yang dinyatakan oleh Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa bahawa pemimpin dan ahli UMNO telah mengekang gerakan Mahahtir yang telah melakukan pelbagai cara untuk menarik ahli dan pemimpin UMNO untuk menyertai beliau masuk menyertai parti pembangkang, malah ahli UMNO sendiri tidak begitu yakin dengan mahathir yang telah mengkhianti parti yang pernah beliau pimpin selama 23 tahun.
Walaubagaimanapun setiap diri ali UMNO perlu bersatu untuk berhadapan dengan gerakan pembangkang yang akan melakukan pelbagai usaha untuk meruntuhkan perjuangan UMNO, UMNO kini berhadapan bukan sahaja dari parti DAP namun dari bekas pemimpin parti UMNO sendiri.
Harus diingatkan kepada semua ahli UMNO bahawa mereka tidak boleh memandang ringan akan kekuatan parti DAP yang kini mendapat tenaga baharu seperti Mahathir dan beberapa orang bekas kepimpinan UMNO, walaupun UMNO memiliki ketunjangan ahli dan pemimpin yang kuat.
UMNO harus belajar dari apa yang pernah berlaku terhadap parti PAS yang dahulunya menjadi rakan separti dalam pakatan pembangkang namun mereka berjaya dipecah-belahkan sahingga beberapa bekas pemimpin PAS keluar dari parti dan mengujudkan sebuah parti baharu untuk mengambil alih tugas parti PAS dalam pembangkang.
Walaupun suatu ketika dahulu PAS pernah berkata mahu mengislamkan parti DAP namun sahingga terkeluarnya PAS dari pakatan tidak seorang pun pemimpin DAP yang menyertai PAS dan memelok agama Islam, malah pemimpin PAS didalam kerajaan Selangor sendiri seperti menikus dalam isu pengangjuran pesta arak.
Jadi sedarlah seluruh generasi muda yang terlalu terikut dengan penyebaran pemikiran liberal oleh puak DAP dan pembangkang agar dapat bersama UMNO dan Barisan Nasional untuk terus menjunjung institusi Raja-Raja Melayu dan terus mendaulatkan Islam sebagai agama Persekutuan di negara ini. - postmetr9
TAG