Canggih : Lori Dihidupkan Pakai Niat SahajaSebuah lori yang dibawa oleh seorang perempuan diturlakan dalam garis masa facebook Abdul Hakim di dalam sebuah group Info Roadblock Di Kelantan (IRDK Crew) hari ini.

Katanya, YB ahli Parlimen rantau Panjang membawa lori sendiri untuk menghantar barang bantuan banjir di parlimen tersebut.

Apabila diamati betul-betul pada gambar yang ditularkan oleh Hakim itu nyata satu keajaiban berlaku apabila lori yang dipantu itu hanya menggunakan niat sahaja tanpa menggunakan kunci.

Perkara ini hanya boleh dilakukan oleh pemimpin dan ahli Pas Kelantan dan Terengganu sahaja serta sama sepertimana penemuan telaga minyak di negeri Kelantan beberapa tahu lalu.

Perkara ini boleh dimasukkan dalam majalah perkara-perkara ajaib dunia kerana membawa lori dengan menggunakan niat sahaja.

MACAM-MACAM ada di Kelantan


PAS dihalau menziarahi penduduk kampung

Tular satu video yang berdurasi 1 minit 55 saat didalam group aplikasi whatsapps dimana  satu rombongan che kiah untuk menziarahi penduduk di sebuah kampung.

Dalam rakaman itu jentera pilihan raya Pas yang cuba menziarahi penduduk yang berkemungkinan orang kampung tersebut(umno) yang telah menghalau mereka dari melakukan ziarah  tersebut.

Kata seorang, penduduk di kampung tersebut berkata, amanat yang dikeluarkan oleh pemimpin Pas dulu masih belum ditarik balik.

'Saya tak mau cakap dengan awak... keluar ... tempat lain boleh lah....'

'Tak ada orang Pas kat sini... awak orang Pas mengkafirkan orang umno... bermakna ko dan aku bukan sedara tau...'

'bukan aku yang kafir... sebaliknya ko yang kafir tau...bukan orang islam tau... lebih teruk Pas daripada umno, mengundi Pas masuk syurga..'

'Apa hal orang arab sana tak de Pas... orang indon tak ade Pas... tak masuk syurga lah... Nik Aziz masuk neraka selagi orang umno tidak ampunkan, maafkan die... selagi itu die masuk nereka..'
http://www.kulihatlangitbiru.com/2017/11/pas-dihalau-menziarahi-penduduk-kampung.html

'dua-dua kena mintak ampun, sama ada dengan tuhan dan sesama manusia..' katanya.


TAG