Pas Guna Nama Sultan Terengganu Tarik Pengundi

PAS Terengganu Masih Kekal Rentak Memfitnah

Malam semalam berlangsung ceramah Parti Islam Se-Malaysia (Pas) di Perkarangan Markas PAS Kampung Rawai, Marang yang menampilkan beberapa orang pencerah dari parti itu.

Diantara nama besar yang hadir Ariffin Deraman Adun Alur Limbat dan Azman Shapawi Abdul Rani Ahli Jawatanluasa PAS Terengganu.

Dalam ceramah itu juga dihadiri lebih kurang 50 orang ahli Pas kawasan berkenaan dan sekitar parlimen Marang dimana kawasan pusat daérah mengundi yang Pas menang besar pada PRU 13 lalu.

Kedua-dua penceramah Pas itu tidak pernah lari dari memberi gambaran buruk dan fitnah apatah lagi memberi hujah-hujah ayat-ayat suci Al Quran untuk menguatkan fitnah mereka.

Tidak pernah menggunakan fakta atau bukti yang sahih ketika ceramah mereka dan memburukkan pihak lawan terutama pihak umno dan barisan nasional dengan pelbagai dakyah songsang sebagai seorang muslim yang mengamalkan ajaran islam.

Ariffin turut memberi harapan kepada penyokonganya yang hadir seramai 50 orang bahawa mereka - Pas yakin dan mampu menawan Terengganu pada PRU 14 nanti sedangkan hanya 50 orang yang mendengarnya.

Dalam siri fitnah itu juga Ariffin yang dikenali oleh pengikutnya sebagai Ostak telah menafikan akan kekuasan yang maha esa dengan beberapa dalil memfitnah yang mana diluar batasan seorang manusia yang beragama islam.

Selain itu Ahli Jawatankuasa Perhubungan PAS Negeri, Azman Shapawi Abdul Rani mendakwa Pas turut mendapat perkenan Sultan Terengganu untuk mentadbir negeri selepas PRU 14 nanti.

Beliau turut membawa Sultan Terengganu dalam kancah politik bagi meraih sokongan pengundi setelah ramai dari kalangan ahlinya sudah berubah kepada parti serpihan mereka.

Kepimpinan PAS telah mendapat sokongan daripada Sultan Terengganu untuk kembali memerintah negeri ini, katanya.

Katanya lagi, hanya Pas yang membawa Islam dalam negara ini dan perjuangan Pas diredhai Sultan.

Mungkin mereka lupa apa yang berlaku kepada mantan-mantan pemimpin mereka sebelum ini yang mana terlibaf dengan beberapa skandal seks dan zina. - buletinonlines.com